Zomerstraat in beeld: Pol Dhontstraat, Lissewege stelt tentoon

De samenhorigheid tussen buren versterken tijdens coronatijden zonder te kunnen samenkomen, is een hele uitdaging. De bewoners van de Pol Dhontstraat in Lissewege vonden er iets op: ze maakten samen een kunstwerk. 

De straat organiseerde een openluchttentoonstelling met het thema ‘de zee’. Jong en oud werkten samen. Kinderen gingen aan de slag met uitgezaagde sjablonen van zeepaardjes en vissen. Enkele handige buren maakten ambachtelijke kunstwerken uit breiwerk, smeedwerk, hout, klei schelpen, enzovoort. Alle creaties werden aan de bomen in de straat bevestigd. De tentoonstelling maakte deel uit van de kunstroute in Lissewege en trok honderden bezoekers. De straat richtte nog een zithoek in met tafels en stoeltjes en bloembakken. 

 

“Zo’n kunstproject in coronatijd is niet moeilijk: iedereen werkt op zichzelf. Thuis of hierbuiten” 

Rudi, buurtbewoner

 

Laat je inspireren door de openluchttentoonstelling in Lissewege


Blijf nazomeren op onze sociale mediapagina’s ?

Volg onze facebookpagina>  Volg onze Instagrampagina >