Zomerstraat in beeld: Wilgenstraat vol waterpret in Sinaai

In de Wilgenstraat in Sinaai wonen veel gezinnen met jonge kinderen. Er werd reeds enkele keren een speelstraat georganiseerd. De bewoners ervaren dat een speelstraat een bijdrage levert aan de sociale omgang tussen kinderen en ouders. Dit jaar zorgde de Zomerstraat voor een extra dimensie. De speelstraat bestond uit een grote voorraad waterballonnen en pistolen, een springkasteeltje, schminkstandje, eendjeskraam, een kindercarwash en zelfgemaakte….sneeuw!

De smalle kasseibaan werd afgesloten zodat kinderen volop gebruik konden maken van de ruimte. Het hoogtepunt was het waterballonnengevecht, waarbij de hele straat ingepalmd werd. De kinderen vonden de afgesloten straat de max, zo hoeven ze niet heel de tijd op de auto’s te letten. En de ouders? Die waren meer tevreden dat ze in coronatijd toch het sociaal contact, vanop afstand, konden onderhouden.

Meer tips en inspiratie >


Blijf nazomeren op onze sociale mediapagina’s ?

Volg onze facebookpagina>  Volg onze Instagrampagina >