Zomerstraat in beeld: Kleistraat zoekt de grootste zonnebloem

Het kleicomité in Beverst organiseert al jaren een zomerbarbecue en een nieuwsjaarsborrel. Door corona werd het zomerfeest afgelast. Met behulp van de feestcheque van Vlaanderen Feest deelde het Kleicomité bloempotten, potgrond en zonnebloemzaadjes uit aan de buurtbewoners. De materialen werden van deur tot deur overhandigd. Er werd een competitie aan gekoppeld: de bewoners kregen de opdracht om de hoogste zonnebloem te laten groeien. 

Op 15 augustus vond de opmeting van alle zonnebloemen plaats. Het Zomerstraatteam was erbij en maakte een leuke reportage. In een aanhangwagen, versierd met vlaggetjes, geschilderde zonnebloemen en zomerstraatbanner, bezocht de voorzitter alle deelnemers om de bloemen op te meten. Hij kreeg daarbij assistentie van andere leden van het Kleicomité op de fiets.  Buren stonden al te wachten en er werd met de buren gepraat en gelachen over de wedstrijd. Er werden fleurige foto’s genomen voor de Facebookpagina van de buurt. De drie winnaars ontvingen cadeaubonnen van lokale handelaars.

“Ik denk dat het in deze periode een meerwaarde is om toch iets voor de mensen in onze straat te doen. De hele zomer stonden de zonnebloemen voor deuren, je zag ze staan en ook groeien.”

Jef, buurtbewoner.

Meer tips en inspiratie >

 


Blijf nazomeren op onze sociale mediapagina’s ?

Volg onze facebookpagina>  Volg onze Instagrampagina >