Samen genieten in Silsburg, deurne

Samen genieten in Silsburg, deurne

Silsburg in het Antwerpse district Deurne is een levendige wijk met veel gezinnen, enkele scholen en een buurtcomité. Dienstencentrum Silsburg, onderdeel van Zorgbedrijf Antwerpen, is een serviceflatcomplex voor zelfstandig wonende senioren. De activiteiten van het dienstencentrum richten zich tot de bewoners en zijn ook vrij toegankelijk voor mensen uit de buurt. Tijdens de lockdown heeft het dienstencentrum waar mogelijk geprobeerd om het isolement van de senioren te verlichten, onder andere door het uitdelen van postkaarten en bewegen op het balkon. Door een Zomerstraat te organiseren werden na de lockdown de banden tussen het dienstencentrum, bewoners, scholen en lokale handelaren opnieuw aangehaald.

Op 11 juli konden buurtbewoners eindelijk weer coronaproof samenkomen voor een zitconcert van Charly Pelsmaekers, en genieten van een drankje en een hapje. De aanstekelijke muziek zorgde voor veel blije gezichten, ook al ging het ritmisch tikkende voeten– dansen nog even niet. Enthousiaste bewoners gaven aan dat het fijn was om bekende gezichten terug te zien, en dat het concert best langer had mogen duren. En … of er misschien ook een Winterstraat kan worden georganiseerd?

“Tijdens de lockdown hebben we het isolement van ouderen dragelijk proberen te maken. Maar samen luisteren naar demuziek zorgde wel voor een echte big smile op het gezicht van veel mensen.”

Nancy, medewerker, dienstencentrum Silsburg

Dienstencentrum Silsburg is er voor senioren en voor de buurt. © Zorgbedrijf Antwerpen.

Blijf nazomeren op onze sociale mediapagina’s ?

Volg onze facebookpagina>  Volg onze Instagrampagina >